top of page

Hoe maak je een professionele website?

Een website is hét visitekaartje van je bedrijf en is het eerste waar mensen terecht komen als ze meer informatie willen over jouw bedrijf. Het is daarom enorm belangrijk om een goede, gebruiksvriendelijke en informerende website te hebben. Hoe je dat doet? Lees hieronder de tips!


Het technische gedeelte

Nu snap ik dat je misschien geen geboren website ontwikkelaar bent, dus het lastig is om te beginnen. Echter zijn er veel diensten, waarbij je gemakkelijk zelf je website kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende Wordpress website. Een beter alternatief vind ik persoonlijk Wix of Squarespace. Dit zijn aanbieders waar je direct een mooi template kunt kiezen voor je website. Deze kun je daarnaast helemaal naar wens inrichten met een gemakkelijke editor, zodat je gelijk een mooi design hebt voor je website. Hiermee kun je wegblijven van code of ingewikkelde constructies om je website live te krijgen. Daarnaast hebben ze vaak hele handig features zonder dat je er veel voor hoeft te doen; denk aan een module voor bloggen, het maken van een webshop of in sommige gevallen zelfs een back-end om je klantenbestand en leads in bij te houden.


De content op je website

Daarnaast is het goed om te bedenken wat je op je website wilt zetten. Wat is de boodschap die jij met je bedrijf wilt overbrengen? Welke doelgroep spreek je aan? Dit zijn belangrijke factoren die je in je website dient mee te nemen. Een potentiële klant komt op jouw website om meer informatie over je bedrijf te vinden. Beschrijf dus je diensten, wie je bent en waar je voor staat, maar laat bijvoorbeeld ook voorbeelden zien van het werk dat je al hebt gedaan. Dit allemaal om je potentiële klant een gevoel te geven bij je bedrijf en wat je voor diegene kunt betekenen. Ik, als eenmanszaak, vind het bijvoorbeeld belangrijk dat mensen ook een stukje van mijzelf zien op mijn website. Dit geeft namelijk een gevoel van de persoon achter het bedrijf en maakt het gelijk een stuk tastbaarder.


Onmisbare elementen

Naast het technische gedeelte, je design en content zijn er een aantal belangrijke andere zaken die op je website terug dienen te komen:

  • Een contactformulier zodat mensen contact met je kunnen opnemen bij interesse. Geef ook je e-mailadres en telefoonnummer weer, zodat mensen ook op die manier in contact kunnen komen.

  • Een blog sectie zodat je mensen je expertise kan laten zien middels relevante blogs. Dit is ook een goede manier om meer verkeer naar je website te leiden.

  • Denk ook aan een cookiebanner; bijna elke website slaat wel gegevens op van de gebruiker die de website bezoekt. Een cookiebanner is dan verplicht.

  • Deel je social media kanalen zodat mensen je daar kunnen volgen of meer over je te weten kunnen komen.

  • Wil je bijhouden welke bezoekers op je website terecht komen en waar ze vandaag komen? Stel dan ook Google Analytics in voor je website.

  • Stel een Google Mijn Bedrijf in met je website om goed in Google te worden weergeven als mensen naar je bedrijf zoeken.

Hopelijk heb je wat aan deze punten bij het maken of verbeteren van je website! Mocht je het toch lastig vinden of er zelf geen tijd voor hebben, dan kan Twan Online Media je wellicht helpen. Wij ontwikkelen namelijk websites en nemen dit uit handen voor jou. Je kunt er hier meer over lezen.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page