top of page

Waarom starten met adverteren op social media?

Bijgewerkt op: 14 jan. 2022

Bijna iedereen gebruikt wel social media, al is het niet Facebook of Instagram dan is het wel LinkedIn of een van de andere platformen. Adverteren op social media is daarom interessant om jouw doelgroep aan te spreken en meer resultaten te behalen. Hier een aantal punten waarom jij moet starten met adverteren op sociale media.


1. Bereiken van een nieuwe doelgroep

Met het adverteren op social media bereik je een nieuwe doelgroep die je normaal niet zou bereiken. Door gesponsord berichten in te zetten komt jouw bericht verder dan alleen op je eigen tijdlijn. Mensen die mogelijk interesse hebben in jouw diensten, maar jou niet volgen, zullen je advertenties te zien krijgen. Hierdoor kun je een nieuwe doelgroep aan je binden. Daarnaast zijn er ook mensen te bereiken die je normaal niet kunt bereiken met andere media, maar wel aanwezig zijn op social. Twee vliegen in één klap dus!


2. Inzetbaar voor allerlei doelstellingen

Adverteren op social media kan met allerlei doelstellingen, van het realiseren van zoveel mogelijk zichtbaarheid tot aan het realiseren van verkeer naar je website, engagement op je social posts of aankopen in je webwinkel. Ideaal voor jouw specifieke bedrijfsdoelstelling!


3. Kosten efficiënte methode

In vergelijking met andere media zoals TV, radio of online video, is het adverteren op social media erg kosten efficiënt. Je betaald namelijk een stuk minder voor het bereiken van mensen dan op andere media. Hierdoor hoef je niet gelijk duizenden euro's in een campagne te steken. Je kunt met elk budget beginnen! Zodra je resultaat ziet kun je gaan opschalen om steeds meer uit je campagnes te kunnen halen.


4. Direct inzicht in resultaat

Bij het adverteren op social media heb je direct inzicht in je resultaat. De platformen hebben namelijk allemaal een advertentie manager, waarin je direct de resultaten ziet van je campagne. Hierdoor kun je tijdens de campagne gelijk bijsturen en zie je na afloop direct wat het je heeft opgeleverd.


5. Makkelijk beginnen met bestaande posts

Daarnaast kun je makkelijk en snel beginnen met adverteren op social media met je bestaande beeldmateriaal zoals foto's en video's. Ook kun je je bestaande social media posts inzetten om deze een groter bereik te geven dan alleen je huidige volgers. Een makkelijke manier om te starten met adverteren op social media!


Wil jij starten met adverteren op social media maar weet je niet goed waar je moet beginnen en hoe je dat doet? Twan Online Media helpt je hier graag mee! Neem vrijblijvend contact op via info@twanonlinemedia.nl of laat een bericht achter via het contactformulier onder het kopje 'contact' in het menu.


Mocht je graag zelf willen leren hoe je adverteert op social media, dan is mijn e-book wellicht interessant voor jou:
0 opmerkingen
bottom of page